top of page
  • sonjasnurr

Fuglemating (uten uønskede gjester)

Det er med glede vi observerer engasjement for å ta vare på fuglelivet rundt oss gjennom mating av fugler. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at feilaktig fuglemating kan tiltrekke uønskede skadedyr som rotter og mus. Disse skadedyrene kan ikke bare være en plage, men også utgjøre en potensiell trussel for helse og eiendom.


For å hjelpe til med å opprettholde balansen mellom å nyte fuglelivet og unngå rotte- og museproblemer, ønsker vi å dele noen nyttige tips:


  • Bruk rottesikre matere for fugler: Investér i gnagerbestandige fuglematere som er plassert utenfor rekkevidde for rotter. Sørg for at materen er solid og montert på en måte som hindrer at skadedyr kan få tilgang til maten.

  • Fjern vannkilder: Mus og rotter vil også søke etter vannkilder. Sørg for å eliminere stående vann eller lekkasjer som kan tiltrekke seg disse skadedyrene.

  • Lagre fuglefrø på riktig måte: Oppbevar all fuglemat i tette metallbeholdere for å forhindre at mus og rotter får tilgang til matlageret.

  • Hold området rent: Fjern overflødig mat og rengjør fôringsområdet regelmessig for å unngå å tiltrekke seg skadedyr.

  • Velg "No waste" fuglefrø: Fugler er ofte kresne på mat, og velger ut favorittene sine, mens de resterende frøene ender opp på bakken og kan tiltrekke seg rotter. Velg derfor fuglefrø uten skall for å minimere rester.

  • Bruk frøautomater og heng maten i høyden: Investér i frøautomater med bunner og heng maten i høyden for å begrense tilgangen til skadedyr.


Vi håper disse tipsene vil bidra til å opprettholde et balansert miljø hvor vi kan nyte fuglelivet uten å bekymre oss for skadedyr.





113 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page